Aceasta reteta culinara am furat-o de la cumatra mea si sper sa nu fie suparata ca va o impartasesc si voua.

Ingrediente:

    cascaval – 150 gr sunca presata / jambon/ rulada de pui – 150 gr ardei gras- 1 buc  lapte caldut – 100 ml oua- 4 buc faina – 100 gr ulei- 2 linguri praf de copt – 1/2 pliculet sare, suflet si piper dupa gust

Din necesarul de ingrediente enumerate mai sus veti obtine 6 portii de Chec de cascaval si ardei gras

Modul de preparare a Checului de cascaval si ardei gras:

1. Pentru inceput, am taiat sunca presata, ardeiul gras, si cascavalul cubulete, albusurile le-am batut spuma, iar galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si putina sare.
2. Intr-un vas mai mare punem compozitia de galbenus si adaugam laptele incalzit putin. Apoi adaugam treptat faina, iar spre sfarsit si albusurile batute spuma. Punem si praful de copt stins cu putin suc de lamaie. La final, adaugam cascavalul, sunca si ardeiul gras taiat cubulete si amestecam incet cu o lingura de lemn.
3. Intr-o tigaie cu hartie pentru copt punem compozitia si preincalzim cuptorul la 180 de grade. Il tinem pentru cel putin 30 de min, iar in acest timp nu deschidem deloc usa aragazului. Se verifica checul cu o scobitoare. Dupa ce este gata il lasam sa se raceasca, se inveleste intr-o folie si se pastreaza in frigider la rece.

Va urez pofta mare si buna!