Imi place aperitivul sa fie mult mai diferit decat cele obisnuite, sa nu contina doar produse finite cum ar fi rulada de pui, sunca presata, cascaval ci sa le combine cumva pe toate si sa fie gustos, satios si� foarte important � sa arate bine!
Aceasta reteta culinara am furat-o de la cumatra mea si sper sa nu fie suparata ca va o impartasesc si voua.
Ingrediente:
cascaval – 150 gr
| sunca presata / jambon/ rulada de pui – 150 gr
| ardei gras- 1 buc
| lapte caldut – 100 ml
| oua- 4 buc
| faina – 100 gr
| ulei- 2 linguri
| praf de copt – 1/2 pliculet
| sare, suflet si piper dupa gust
Din necesarul de ingrediente enumerate mai sus veti obtine 6 portii de Chec de cascaval si ardei gras
Modul de preparare a Checului de cascaval si ardei gras:
1. Pentru inceput, am taiat sunca presata, ardeiul gras, si cascavalul cubulete, albusurile le-am batut spuma, iar galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si putina sare.
2. Intr-un vas mai mare punem compozitia de galbenus si adaugam laptele incalzit putin. Apoi adaugam treptat faina, iar spre sfarsit si albusurile batute spuma. Punem si praful de copt stins cu putin suc de lamaie. La final, adaugam cascavalul, sunca si ardeiul gras taiat cubulete si amestecam incet cu o lingura de lemn.
3. Intr-o tigaie cu hartie pentru copt punem compozitia si preincalzim cuptorul la 180 de grade. Il tinem pentru cel putin 30 de min, iar in acest timp nu deschidem deloc usa aragazului. Se verifica checul cu o scobitoare. Dupa ce este gata il lasam sa se raceasca, se inveleste intr-o folie si se pastreaza in frigider la rece.
Va urez pofta mare si buna!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|