Ingrediente:

 

    1 kg ciuperci  200 g ceapa 150 ml ulei, 1-2 rosii(optional) 30 g usturoi sare piper 1 foaie de dafin 2 linguri bulion 1 lingurita de faina

 

Mod de preparare:


Ciupercile, curatate si spalate, se taie in bucati mici si se calesc cu o parte din ulei. Separat, in restul de ulei infierbantat, se prajeste ceapa, se adauga faina si impreuna se mai prajesc pana incep sa capete culoarea aurie. Se adauga 2 linguri bulionul de rosii, usturoiul tocat marunt, foaia de dafin, sare, piper.
Se stinge cu apa cat este necesar si se lasa sa fiarba 10-15 minute.
Se adauga apoi ciupercile si impreuna se mai fierb 5-6 minute. In timpul fierberii se mai pot adauga rosii curatate de pielita si taiate in bucati.
Se poate servi calda sau rece alaturi de mamaliguta.

Servim cu mamaliga!:)

 

Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com