Musaca de post: 3 retete hranitoare

Musaca de post cu ghebe

Musaca de post cu ghebe

1 / 3

Ingrediente necesare pentru musaca de post:

  • cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • legume mexicane
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura faina
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare musaca de post:

Se curata morcovii si ceapa. Morcovii se dau prin razatoare. iar cepele se toaca marunt. Punem ceapa, morcovii si legumele mexicane la calit in putin ulei si condimentam cu sare si piper. Nu trebuie calite prea mult pentru ca vor avea timp suficient sa fiarba cat vor sta in cuptor. Curatam cartofii si ii taiem felii subtiri. Intr-un vas de Yena, uns cu ulei si tapetat cu faina asezam jumatate din cantitatea de cartofi taiati felii si ii condimentam cu sare si piper. Peste cartofi asezam amestecul de morcov, ceapa si legume, apoi acoperim cu restul de cartofi. Pisam usturoiul si il calim in ulei apoi adaugam o lingura de faina amestecand rapid si stingem imediat cu 300 ml apa calda. Amestecam pana cand se formeaza un sos nu prea gros dar nici prea subtire, condimentam cu sare si piper, apoi il turnam peste musaca. Dam musacaua la cuptor incins pana cind cartofii sint moi(aprox. 50 min.). Se servesc putin reci alaturi de muraturi.

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul culinare cu fete istete.

Musaca de cartofi cu linte

Musaca de cartofi cu linte

2 / 3

Ingrediente necesare pentru musaca de cartofi cu linte:

  • 500 g cartofi
  • 200 g linte
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura de pesmet
  • 1 lingura de bulion
  • sare
  • piper

Mod de preparare musaca de cartofi cu linte:

Cartofii se fierb cu coaja, se curata si se taie felii. Lintea se fierbe din timp, se scurge si se trece prin masina de tocat carne.Ceapa se caleste intr-o tigaie, se adauga lintea si se mai lasa cateva minute pe foc, se adauga sare si piper. Se tapeaza o oala, se presara pesmet, se aseaza un rand de cartofi, unul de linte si asa mai departe. Bulionul se dilueaza intr-o cana de apa, care se toarna peste compozitie, dupa care se da la cuptor. Cand musacaua este gata se poate presara patrunjel deasupra.

Musaca de post cu legume

Musaca de post cu legume

3 / 3

Ingrediente musaca de post:

  • cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mijlocii (sau una mare)
  • legume mexicane
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura faina
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare musaca de post:

Se curata morcovi si ceapa. Morcovul se da pe razatoare mare iar ceapa se toaca marunt.
Punem ceapa, morcovul si legumele mexicane la calit in putin ulei si condimentam cu sare si piper. Nu trebuie calite prea mult pentru ca vor avea timp sa se faca cat vor sta la cuptor.
Curatam cartofi si ii taiem felii subtiri. Intr-un vas de Yena , uns cu ulei si tapetat cu faina, asezam jumatate din cantitatea de cartofi taiati felii si ii condimentam cu sare si piper. Peste cartofi asezam amestecul de morcov, ceapa si legume, apoi acoperim cu restul de cartofi.
Pisam usturoiul si il calim in ulei apoi adaugam o lingura de faina amestecand rapid si stingem imediat cu 300 ml apa cald. Amestecam pana se formeaza un sos nu prea gros dar nici prea subtire, condimentam cu sare si piper apoi il turnam peste musaca.
Dam musacaua la cuptor incins pana cand cartofii sunt moi (eu i-am lasat aproximativ 50 min ca e cuptoru mai vechi ;) )
Se servesc putin reci alaturi de muraturi.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com

Musaca de post cu ghebe
Musaca de cartofi cu linte
Musaca de post cu legume

Rezumat

Mancarea de post poate fi foarte hranitoare si gustoasa. Daca adorati musacaua, sa stii ca o puteti prepara si in zilele de post. Puteti inlocui carnea cu ciuperci, vinete, dovlecei sau linte si veti obtine o mancare atat de gustoasa si hranitoare. Va sugeram cateva retete de musaca de post: musaca de post cu ghete, musaca de post cu legume, musaca de post cu cartofi si linte.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri