Dificultate: medie

Ingrediente:

    225 g orez 350 g spanac proaspat, taiat 2 linguri ulei 8 cepe verzi 2 linguri patrunjel 1/4 lingurita scortisoara 1 ou batut 225 g cascaval 175 g pesmet alb

Mod de preparare:

Spanacul se spala, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se pune la fiert impreuna cu spanacul. Ceapa verde se spala si se toaca marunt, dupa care se caleste 1 minut in ulei. Cand s-au fiert orezul si spanacul se ia de pe foc, se amesteaca cu ceapa, patrunjelul, nucsoara, oul si se asezoneaza. Se dau la rece 20 de minute. Se adauga cascavalul ras si se formeaza chiftelute care se dau prin pesmet. Se mai tin inca 20 minute la rece, iar apoi se prajesc in ulei incins.Daca doriti sa evitati prajirea, le puteti da la cuptor, intr-o tava unsa cu putin ulei. Se servesc cu salata verde.