Dificultate: medie
Mod de preparare: Asezati intr-o tava morcovii taiati rondele, telina cubulete, usturoiul si cepele taiate in sferturi. Ungeti carnea de porc sau de vita cu putina untura, condimentati-o cu sare si piper. Adaugati-o peste legume si dati-o la cuptor pentru 20 minute. Dupa ce timpul s-a scurs, adaugati in tava si cartofii taiati pe lung. Acoperiti cu folie de aluminiu si mai lasati-o in cuptor o ora. Carnea si legumele facute se scot pe un platou. Puneti tava pe foc, adaugati un pahar de vin rosu sec si fierbeti-l pana se reduce la jumatate. Adaugati o cana de supa de pasare si continuati fierberea. Cand sosul este gata, puneti-l peste friptura taiata felii. Ultimul pas este salata verde. Condimentati-o dupa gust. Afla mai multe pe www.petreceriledelice.ro
2 morcovi
1 telina
6 catei de usturoi
2 cepe
2,5 kg de carne de porc sau de vita
sare
piper
1,5 kg cartofi
1 pahar de vin rosu
1 cana supa de pasare