Avem nevoie de:

    500 g paste 5 cartofi 1 ceapa 2 linguri bulion ulei sare piper 1 lingurita zahar 1 frunza dafin apa patrunjel

Mod de preparare:

Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu sare aproximativ 20-30 min.
Cand sunt fierti ii scurgem de apa. Intre timp tocam ceapa marunt (eu am pus si cateva frunze de la o ceapa verde) si o calim in ulei, si cand devine sticloasa adaugam cartofii fierti si ii prajim putin impreuna.
Facem si un sos din bulion, fierband bulionul cu apa si putin ulei, la care adaugam condimentele (sare, piper, patrunjel tocat, o lingurita zahar, o frunza dafin). Fierbem pastele dupa instructiuni apoi le scurgem si le asezam in farfurii. Punem peste paste amestecul de ceapa si cartofi si sosul de bulion.

Se pot servi si fara sos.

 

Mai multe retete interesante puteti gasi pe bucatarie-usoara.blogspot.com