Pentru diversitate, am folosit niste paste colorate in 5 culori, bio :) Dar la fel de bine merg orice fel de paste scurte sau spaghete.

Pentru 2 portii avem nevoie de:

    200 g paste 1 - 2 rosii mari (400 g) 300 g ciuperci 1 ceapa 1 - 2 ardei iuti (optional) cateva tulpini telina 1 catel usturoi 2 - 3 linguri ulei sare, cimbru patrunjel pentru decor

 

Mod de preparare:

Spalam ciupercile si le taiem fasii nu prea subtiri. Le sotam intr-o lingura de ulei, adaugam putina sare si le lasam sa fiarba acoperite pana scade apa. Socatem ciupercile din tigaie, punem 1 - 2 linguri de ulei si calim ceapa tocata marunt. Cand ceapa este translucida, adaugam rosiile decojite si tocate cubulete, ardeiul iute tocat marunt, usturoiul si telina tocata fin.
Lasam la foc mic pana sosul se ingroasa si toate ingredientele sunt fierte, aproximativ 15 - 20 minute. Adaugam cimbrul, potrivim de sare si amestecam sosul cu pastele fierte si scurse. Aranjam pe farfurii pastele, adaugam ciupercile si deasupra presaram patrunjel proaspat tocat. Este o reteta de post apetisanta ce merita incercata!

 

 

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com