Ce bine, pentru ca e foooooaaaarte simplu de facut si iese foarte buna. In plus, e de post, asa ca poate fi si un mic dejun copios pentru zilele de post. Nu am pus-o la "Ce mananca Toni", pentru ca Toni nu a vrut sa se atinga de ea :)) ; poate data viitoare.

"Problema" cu reteta asta e ca, desi e de post, nu prea e si foarte dietetica, chiar daca eu am redus cantitatea de zahar fata de reteta primita de la mama; asa ca am facut acum, de pofta, dar probabil n-o sa fac foarte des negresa :).

Ingrediente:

    1 cana zahar (initial erau 1.5, dar mi s-a parut prea mult) 1.5 cana apa 1 cana ulei 3 cani faina 1 lingura bicarbonat stins in otet sau zeama de lamiie 3 linguri cacao arome - esenta de rom

Totul e foarte simplu; intr-un vas punem apa si zaharul; mestecam pana se topeste, punem uleiul, faina amestecata cu cacao (trecute prin sita), apoi bicarbonatul stins si ce arome vrem; merg si niste stafide sau boabe din dulceata; eu am pus cateva boabe de dulceata de cirese albe. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o bagam la cuptor, cel putin 45 de minute, la 175 de grade; verificam cu un pai sau o scobitoare cand e gata.

 

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul Oanei Savu