De cand avem in casa aproape in permanenta naut (si boabe, si faina) facem tot felul de experimente. Deja humusul a devenit prea banal si plictisitor :) .

Ingrediente (pentru 20 de chiftelute medii):

    100 grame soia granule doua linguri faina de naut patru catei usturoi doua linguri ulei de masline o ceapa sare piper boia dulce patrunjel

Preparare:

Ceapa a fost tocata marunt in blender, granulele de soia au fost inmuiate 5 minute in apa calduta, apoi scurse foarte-foarte bine, usturoiul a fost maruntit si el, patrunjelul din productia proprie tocat cu spor. Apoi, intr-un bol, s-au amestecat aceste ingrediente cu faina de naut, uleiul de masline, condimentele prezentate mai sus.

Chiftelutele, aproximativ 20, au fost asternute apoi pe o tava acoperita cu hartie de gatit, si bagate la cuptorul incins, la 180 de grade. Au fost gata cam in 20 de minute. Ne-au placut, pentru ceea ce sunt si contin au fost chiar bune.

 

Pe www.foodblog.ro puteti gasi multe alte retete gustoase.