Nu stiu cat e de originala reteta, daca corespunde cu varianta turceasca/greceasca, dar nu conteaza prea mult. Aveam cateva reviste cu mai multe variante de retete pe care le-am combinat in functie de ce ingrediente am avut prin casa si de cat timp am vrut sa bucatarim.
Asa ca sa incepem :) Am facut baclavaua in tava cuptorului, in care foile s-au potrivit la fix si au iesit vreo 12 - 14 portii de baclava.
Ingredientele sunt:
Mod de preparare:
Am lasat foile de placinta sa se decongeleze bine, asa cum scria pe ambalaj.
Nucile le-am macinat cu accesoriul pentru taiere al mixeruluisi le-am amestecat cu 2 linguri de scortisoara.
Impartim in 3 foile, cum la noi in pachet au fost 10 foi, am pus 4-3-3. Am uns tava cu ulei si am pus o foaie de placinta. Am uns-o cu ulei peste si am pus urmatoarea foie. Tot asa pana am terminat prima parte din foi. Peste am pus jumatate din cantitatea de nuci. Am continuat sa punem cea de-a doua parte din foile de placinta, unse cu ulei. Apoi am pus si restul de nuci si ultima parte de foi unse.
Taiem baclavaua inainte sa o dam la cuptor in ce forma vrem. Dam la cuptorul incins la 200 de grade si lasam cam 40 - 50 de minute, pana se rumeneste frumos.
Baclavaua a iesit duuulce si foarte aromata de la cantitatile industriale de scortisoara pe care le-am folosit, dar ca orice desert are cam multe calorii: 100 de grame au aproximativ 300 de calorii. Este o reteta de post foarte gustoasa si merita incercata.
Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul furnicuti.blogspot.com