Dupa cum am promis am revenit cu o alta reteta de post, poate nu are aspectul cel mai atragator dintre mancaruri, dar cu siguranta este foarte sanatoasa si care ar trebui consumata macar de cateva ori pe an, deoarece spanacul (sau ca inlocuitor urzica) este foarte bogat in fier.
Ingrediente:
cateva ciuperci oricare ar fi ele, eu am folosit champinion
| spanac, proaspat sau congelat
| cativa catei de usturoi sau usturoi granulat
| faina de porumb pentru mamaliguta.
Mod de preparare:
Dat fiind ca am folosit spanac congelat, primul lucru care l-am facut a fost sa-l decongelez printr-o baie de aburi, apa care am pus-o la fiert dedesubt o voi folosi la legarea amestecului.
Apoi am tocat ciupercile si le-am tras putin in tigaie, dupa care le-am scaldat in jumatate de pahar de vin, peste care am turnat spanacul decongelat mai inainte.
Am asezonat cu sare, piper si usturoi granulat, am adaugat cateva linguri din apa de care va ziceam la inceput plus o lingura-doua de faina de grau pentru ingrosare, apoi si le-am mai lasat in tigaie timp de 5-10 minute maxim la foc mic si amestecand continuu.
Pentru acest preparat am alaturat si o mamaliguta, ca sa mearga mai bine.
Si cam asta a fost reteta mea de post si nu numai...
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul foodquicklygood.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|