Dificultate: medie

Ingrediente:

    0,5 kg piept de pui 1 ceapa 2 linguri de smantana sare piper 2 catei de usturoi 4 oua 500ml lapte 500ml apa minerala 1/2 kg faina un praf de sare ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Se pegateste aluatul pentru clatite:
Se pun ouale, sarea, laptele, apa minerala si apoi faina in ploaie amestecandu-se continuu cu telul. Intre timp se pune tigaia cu putin ulei pe foc sa se incinga, se scurge uleiul si se pune cu un polonic aluat in tigaie si in acelasi timp se misca tigaia in asa fel ca aluatul sa se repartizeze uniform facandu-se clatite cat mai subtiri. Dupa ce se coace pe o parte se deslipeste pe margini cu o scobitoare sau cu un bat de frigaruie si se intoarce cu grija.

Se fierbe puiul si se taie fasii subtiri. Ceapa se toaca si se caleste usor in ulei. Se amesteca ceapa cu bucatile de pui si usturoiul tocat marunt, dupa care se umplu clatitele. Clatitele se impacheteaza si se aseaza intr-o tava care se introduce la cuptor, timp de jumatate de oră. Dupa ce s-au patruns, le puteti decora cu smantana sau rosii cu verdeata..