In unele din articolele mele, v-am povestit despre tipurile de pregatire a orezului. Odata cu aceasta reteta culinara voi incerca sa va expun putin despre orezul Basmati. Din traducerea sanscrita orez basmati inseamna “orez aromat“. Intr-adevar o data descoperit acesta, va veti indragosti de el si veti dori sa il pregatiti foarte des. Dupa fierbere acesta va avea o textura atat de minunata cu o usoara aroma. Exista mai multe diferente fata de celelalte tipuri de orez, cum ar fi: bobul acestuia este mult mai lung, iar la fierbere nu se vor lipi intre ele boabele. Celor ce fug de orez din cauza amidonului, il recomand cu caldura deoarece contine un procentaj mic iar o portie de orez Basmati nu creste foarte mult indicile glicemic in organism. Acesta in comert se gaseste sub mai multe tipuri: brun sau alb, fiecare portie in folii separate sau de-a-ntregul. Noi am descoperit orezul Basmati intr-o cutie, avand patru pungi cu cate o portie de orez. Iar conform instructiunilor, am folosit 2 pungi intr-o oala cu apa fierbinte si putina sare, le lasam la fiert pentru 11 minute.
Ingrediente necesare pentru reteta orez Basmati cu morcov si usturoi:
orez Basmati – 150 gr
| morcov- 2 buc
| usturoi- 5 catei
| curry- o lingurita
| ghimbir – 1/2 lingurita
| sare, suflet si piper dupa gust.
Din necesarul de ingrediente recomandat veti obtine 2 portii de orez Basmati cu morcov si usturoi.
Timp de pregatire orez Basmati cu morcov si usturoi: 15 min.
Modul de preparare a retetei culinare Orez Basmati cu morcov si usturoi:
1. Conform instructiunilor, am folosit 2 pungi intr-o oala cu apa fierbinte si putina sare, le lasam la fiert pentru 11 minute.
2. In acest timp, curatam morcovul si intr-o tigaie cu putin ulei incalzit il punem. Apoi curatam usturoiul si tocat marunt il amestecam putin. Dam focul la minim si totul lasam la calit, sub un capac, pentru minim 7 min. Inainte de a inchide focul, cu un cutit verificam morcovul, iar daca acesta este moale punem si mirodeniile, amestecam bine si inchidem aragazul.
3. Scoatem orezul si il lasam la scurs pentru 2 min, iar apoi il punem in tigaia cu morcovul si usturoiul, mestecam bine si gustam daca este destula sare.
Uitati ce repede a fost si este atat de bun si sanatos.
Pe culinare.tv puteti descoperi multe alte retete interesante
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|