Dificultate: medie

Ingrediente:

    750 g carne macra 1 ceapa miilocie o felie de paine 1 morcov 1 cartof 1 ou sare piper verdeata tocata 2 Iinguri pesmet 150 ml ulei 500 g rosii  1 lingurita faina 1 lingura otet 1 lingura de zahar 2 foi de dafin 10 boabe de piper

Mod de preparare:

Carnea macra, ceapa, morcovul si cartoful taiate marunt se dau prin masina de tocat, iar spre final se adauga si o felie de paine. Se pune amestecul intr-un bol, se adauga un ou, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin. Se amesteca bine. Separat, pe un fund, se pregateste pesmetul. Se fac cu mana chiftelute rotunde, care se tavalesc in pesmet. Se pune ulei intr-o tigaie la foc si cand este bine incins, se prajesc chiftelutele pe ambele parti. Cand s-au prajit, se adauga intr-o cratita. Se face un sos de rosii in care se adauga otetul, foile de dafin si piper. Se toarna deasupra chiftelelor si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic.