Dificultate gulas: medie
Ingrediente gulas:
Mod de preparare gulas:
Carnea de vita se spala si se taie cubulete. Morcovii si telina, se curata, se spala si se dau prin razatoarea fina. Ardeiul gras si ceapa se toaca marunt, iar usturoiul si ardeiul iute se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie cuburi. Ciupercile se scurg de lichid si se spala bine, iar apoi se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Se calesc ceapa, morcovii, telina si ardeiul gras in ulei cu putina apa (100 ml), se adauga boia de ardei dulce, pasta de tomate, carne si restul de apa. Separat, se prepara o coca de taitei din faina, oua, sare si 50 ml apa. Cand sosul incepe sa fiarba, se adauga cuscusul format prin rupere cu mana din coca de taitei. Se adauga ciuperci, usturoi, piper, jumatate din cantitatea de patrunjel verde taiat marunt si ardei iute.
Se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.