Salutare oameni buni,
Am incercat sa fac batoane de cereale cu o glazura de ciocolata pe deasupra. Zic "am incercat" pentru ca deserturile nu au fost niciodata punctul meu forte in bucatarie, am eu o problema cu cantitatile exacte la preparat :). Nu pot sa zic ca a iesit rau reteta, doar ca nu au iesit "tepene" ca niste batoane, sa se intareasca bine de tot. Probabil am pus un strop mai mult de miere, "I'm a sweet guy" :), dar ca si gust, sunt bestiale.
Am sa va dau reteta cum am gasit-o eu pe net, numai sa aveti grija la cantitati. Am pus intr-un ibric cu fund gros la topit 200 g unt, 8 linguri de miere si 12 de zahar. Am lasat la foc mic pana s-au topit toate si s-au legat intr-un sirop. Atentie se amesteca pana nu mai simtim pe fundul vasului cristalele de zahar.
Apoi intr-o tava de sticla am varsat cam 500g de cereale asortate, mai multi fulgi de porumb ca-mi plac si ies mai crocante.
Cantitatea de cereale este relativa, se mai poate adauga daca observati ca la fundul vasului se mai lasa sirop suficient cat sa mai cuprinda inca o mana de cereale.
Apoi le-am intins uniform si am presat usor cat sa formeze un strat inchegat.
Am dat tava la frigider vreo 2 ore dupa care am topit doua ciocolati maricele (una cu lapte si una neagra)
si le-am intins peste toata suprafata. Ciocolata care am avut-o avea in compozitie alune si migdale, deci cu atat mai bine, un plus de seminte alaturi de cereale.
Am mai dat inca vreo 2 ore la frigider si dupa aceea am sectionat cu cutitul circular pentru pizza.
Si asta a fost tot.
Daca v-a placut puteti incerca, poate voua o sa va iasa perfect. Astept concluzii :)
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul foodquicklygood.blogspot.com