Dificultate: scazuta

Ingrediente:

    550 g faina 1 l lapte 1 praf de sare 17 linguri de zahar 40 g drojdie 75 g unt topit 25 g unt 7 oua 2 pliculete zahar vanilat zeama de la o lamaie coaja de lamaie

Mod de preparare:

Se face un aluat: din 500 g faina, 1 praf de sare, 40 g drojdie, 75 g zahar, 75 g unt topit, 2 oua, 250 ml lapte, zeama si coaja de lamai. Se framanta aluatul, se acopera cu un prosop si se lasa la dospit timp de o ora. Dupa ce a crescut formati gogosile. Intre timp, bagati o oala maricica in cuptor cu 5 linguri de zahar topit. Tapetati peretii vasului cu zaharul topit dupa care adaugati 25 g unt si 500 ml lapte. Adaugati gogosile in vas, il acoperiti cu folie de aluminiu si il bagati la cuptor pentru 35-45 minute.

Preparati o crema de vanilie din : 5 galbenusuri, 7 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 1-2 linguri faina si 500 ml lapte.

Cand gogosile s-au facut, puneti crema de vanilie peste ele.