Budinca de mere, un desert gustos pentru orice varsta.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 6 mere
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • zahar caramelizat
  • 1 pahar de lichior de mere
  • 250 ml lapte
  • 250 ml smantana
  • 1 betisor de scortisoara

Mod de preparare:

Curatati merele si le scobiti miezul. Le taiati in cubulete mici. Intr-un vas, puneti merele taiate si zaharul si le puneti pe foc, amestecand mereu sa nu se lipeasca. Se lasa pe foc cam 15 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. In alt vas, fierbeti laptele cu scortisoara, si odata fiert, adaugati smantana si lichiorul de mere. Amestecati merele cu laptele si asezati totul pe fundul unei forme care, in prealabil, a fost invelita cu zaharul caramelizat. Puneti forma intr-o cratita la bain-marie si apoi se baga in cuptorul preincalzit la 180 g C, cam 40 minute.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Budinca de mere.