Ingrediente:

    foi de napolitanie

Crema pt. foi:

 

    250gr unt  5 galbenusuri  450 g zahar, 4 lg faina 100g biscuiti 250g nuca macinata zahar vanilat, 1/2 st de rom 100 g stafide, cocos 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se pune pe foc 250gr de zahar si se topeste pana se face un caramel limpede.
In acelasi timp , se topeste untul, apoi se adauga galbenusurile si zaharul, vanilia, si se fierb, pana devine o budinca. Cand crema s-a ingrosat, se adauga nuca macinata, biscuitii sfaramati, stafidele, z. vanilat, si se lasa sa dea un clocot. Se ia de pe foc, se adauga caramelul , si nuca de cocos si se amesteca rapid. Apoi se pune si un picut de es rom, daca va place. Se aseaza pe un blat de lenm foaie ,crema, foaie, etc. Se da la rece , pana a doua zi. Se taie in straifuri , se pune glazura sau se lasa ,asa.

 

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul culinarecufeteistete.blogspot.com