Dupa cum va mai povesteam despre granola, nu exista o reteta fixa sau o cantitate prestabilita. Combinati ce ingrediente aveti prin casa, fiti inventivi si adaptati reteta gustului vostru!


Ingrediente:

 

    2 cani fulgi ovaz 2 cani fulgi secara 3 maini de seminte de floarea soarelui 2 maini nuci 1/2 cana nuca de cocos 1/2 cana goji 1/2 cana bucatele de ciocolata (amara) 1/2 cana stafide 300 ml apa 100 gr zahar sau miere esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Amestecati intr-un bol secara, ovazul, nuca de cocos, semintele de floarea soarelui si nucile. Intre timp puneti la incalzit apa in care dizolvati zaharul sau mierea si esenta de vanilie. Turnati apa peste amestecul de mai sus si amestecati bine sa se umezeasca usor totul. Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intindeti si dati la cuptor la foc mic. Scoateti tava din cand in cand si amestecati pentru a va asigura ca se usca bine compozitia si se rumeneste in mod egal.

Atentie! Ciocolata se va topi in laptele cald si riscati sa nu va mai saturati! ;))

 

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com