Oare ananasul si portocalele mai sunt fructe exotice pentru copiii din ziua de astazi? Pe Maria, sarbatorita noastra, o intreaba la gradi: Ce fructe de toamna stiti? si ea raspunde: Portocale si mango. :)
Prepararea tortului asta este un adevarat exercitiu de control al emotiilor. Ce yoga! Faceti acest tort si veti fi mai siguri si mai increzatori in voi ca niciodata.
Ingrediente:
6 oua
| 200 g zahar
| 2 conserve de compot de ananas
| 4 portocale
| 40 g gelatina
| 500 g frisca vegetala
Mod de preparare:
Se inmoaie gelatina in 2 cani de compot de ananas. Dupa 5 minute se adauga 6 galbenusuri si se pune pe foc mic amestecand continuu pana se obtine o crema lucioasa (cam 10 minute). Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se bat albusurile spuma cu 200 g zahar. Se bate frisca. Se pregateste forma de tort: se tapeteaza cu hartie alba de copt si pe hartie se lipesc felii rotunde de portocala. Se pot face orice forme, adevarate mozaicuri cu grepfruit rosu si kiwi verde. Va trebuie numai imaginatie si sa tineti cont ca imaginea pe care o formati este "in oglinda". Eu pentru tortul din imagine am folosit numai felii de portocala puse pe peretii si pe fundul formei.
Se taie ananasul in bucati mici. Atunci cand sunt toate pregatite se amesteca compozitiile astfel: se adauga spuma de albusuri lingura cu lingura in compozitia cu galbenusuri. Se lucreaza repede, fara pauze. Se incorporeaza repede frisca. Se adauga ananasul. Se toarna in forma tapetata. Se da la frigider dupa ce se baga cu totul intr-o punga cat mai etansa, pentru ca prinde imediat orice miros.
Ei si acum incep emotiile. Habar nu ai daca a iesit ceva pana a doua zi dimineata cand rastorni forma. Deci rabdare, rabdare, rabdare.
Cand il rasturnati puneti un platou potrivit ca si cum ar fi capac peste forma de tort. Cu mult curaj rasturnati forma. Desprindeti cu grija hartia. Satisfactia e imensa. Merita tot efortul. Cu cat mozaicul este mai elaborat cu atat e mai spectaculos.
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul loculundescriu.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|