Daca ati gustat deja din puiul cu portocale…aveti curaj si experimentati o noua combinatie de arome,pe cat de ciudata pe atat de gustoasa . Imbinand gustul dulce acrisor cu cel sarat veti descoperi arome deosebite care vor fi si foarte apreciate. ;)

INGREDIENTE:

    1 piept de pui 2 mere acrisoare    50 ml vin alb sec 50 ml suc de mere 50 ml smantana pentru gatit 7-8 linguri ulei sare piper boia dulce cimbru.
     

Se poate folosi si carne de rață sau de curcan.


PREPARARE:
Pieptul de pui dezosat,se spala, se condimenteaza cu sare,piper,boia ,si se rumeneste usor pe ambele parti, in 4-5 linguri cu ulei.Se scoate si se lasa deoparte. Merele se curata de coaja,se indeparteaza casuta cu seminte si se taie in felii.Intr-un vas termorezistent se pun 2-3 linguri cu ulei,merele si pieptul de pui.Se acopera vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor 15-20 minute. Se descopera vasul si se mai lasa 5-10 minute.


Sosul:
In tigaia cu uleiul in care s-a prajit pieptul de pui se adauga vinul,sucul de mere proaspat stors,smantana si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade si se ingroasa,capatand consistenta unui sos. Se asezoneaza cu sare,piper si cimbru.


Mod de servire:
Se aseaza pe platou merele iar alaturi friptura taiata in felii si stropita cu sos din belsug.

Sa aveti spor la gatit,pofta veti avea cu siguranta!

 

Pe blogul truedelights.wordpress.com puteti descoperi multe alte retete gustoase