Dificultate: redusa

Ingrediente:

    200 g mazare proaspata ­ 1 kg radacina telina 250 g carne de pui 1 legatura patrunjel verde ­ 50 g faina 150 g smantana 50 g ceapa 50 g orez 100 ml lapte 100 g margarina ­ sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Telina se spala, se curata, i se taie un capac, se scobeste de miez si se introduce in apa rece. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Orezul se curata de impuritatii si se spala bine. Mazarea se curata, se spala, se fierbe, se scurge de lichid. Carnea de pui sa da prin masina de tocat. Ceapa se caleste in 25 g margarina cu 25 ml apa, cu carnea de pui tocata, orezul, jumatate legatura patrunjel verde, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umple telina, i se pune capacul si se asaza intr-o tava cu o cana de apa si uleiul de masline. Se da la cuptor 30 minute. In restul de unt topit se toarna laptele in care a fost dizolvata faina si iaurtul. Se amesteca pana se ingroasa. Se toarna peste telina si se adauga in tava mazarea din conserva scursa. Se da la cuptor inca 15 minute.
Se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.