O combinatie satioasa si foarte sanatoasa!

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci proaspete ­
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • 225 g faina
  • 1 l lapte ­
  • 4 oua
  • 2 legaturi patrunjel verde ­
  • 500 ml supa sau 500 ml apa si 1 cub MAGGI de ciuperci
  • smantana ­ 150 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Ciupercile proaspete se curata si se spala. O parte din ele se taie felii pentru budinca, iar cealalta parte se taie marunt pentru sos. Patrunjelul verde se spala si se toaca marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. In 75 ml de unt topit se adauga faina dizolvata in lapte rece si sare. Se fierbe 10 minute, se adauga ciupercile calite in ulei, ouale, o legatura de patrunjel verde, piper si se amesteca. Intr-o tava unsa cu unt se toarna compozitia obtinuta si se introduce la cuptor. Se prepara sosul din ciuperci calite in 50 ml ulei, se adauga faina dizolvata in 50 ml supa. Se continua fierberea cca 20 minute si se adauga cantitatea ramasa din supa, smantana, patrunjelul verde, sare si piper.
Se serveste cald, cu sos alaturi.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Budinca de ciuperci.