Dificultate: medie

Ingrediente:

    un pachet de foi de placinta 400 g nuci macinate 300 g zahar esenta de rom 200 g unt 3 linguri de miere zahar vanilat un praf de sare

Mod de preparare:

Se pune untul la topit, intr-un vas, la foc mic. Se sparg nucile, se rasnesc si se amesca cu 150 g zahar, un parf de sare, zaharul vanilat, 4-5 linguri de apa. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta si se lasa cateva minute sa se inchege. Se pregateste o tava si se unge cu putin unt. Se aseaza prima foaie, se unge cu unt topit, se aseaza a doua foaie, se unge cu unt topit si a treia foaie la fel. Apoi se adauga crema nuci si se acopera cu celelalte foi, care se ung pe rand cu unt. Bagati la frigider timp de 30 minute, dupa care portionati baclavaua. Dati la cuptor aproximativ jumatate de ora, timp in care preparati siropul din zahar și apa, pe foc. Adaugati mierea si esenta de rom. Lasati sa dea in clocot. Dupa ce s-au copt, scoateti foile din cuptor si turnati siropul caldut. Se lasa aproximativ o ora sa se insiropeze si apoi se servesc.

Pofta buna!