Friganelele in aduc tot timpul aminte de copilarie. Imi este foarte placut sa simt pe papilele gustative aceleasi arome demult uitate. Sunt atat de rapide pentru a fi preparate, dar atat de satioase si gustoase.
Veti fi uimiti cat de mult le vor placea celor dragi, atat familiei cat si prietenilor. Va zic din proprie experienta, cand au venit un cuplu de prieteni la noi, intr-o dimineata la cafea, le-au placut atat de mult, incat ni s-au alaturat si socrii mei, nu reuseam sa fac altele noi, la cat de repede se mancau cele racite. Foarte placut cand ai de dimineata masa plina cu cei dragi si le oferi ceva demult uitat. Este atat de usor sa le prepari , chiar si un nestiutor va reusi sa le pregateasca.
Ingrediente necesare pentru friganele:
oua- 2 buc
| felii de paine- 4buc
| lapte/iaurt – 2 linguri
| ulei- 3 lingurite
| sare, piper si suflet!
Din necesarul de ingrediente de mai sus veti obtine 2 portii de friganele.
Modul de preparare a retetei culinare de friganele:
1. Pentru inceput am batut ouale cu putina sare si piper, apoi am pus iaurtul sau laptele si amestecam putin.
2. Ingingem tigaia, punem uleiul si trecem fiecare felie prin compozitia de ou, dar avem grija sa fie imbibata bine cu ou. Le punem in tigaie si le rumenim pe ambele parti
3. Se pot servi cu putin sos Remoulade sau cu putina smantana.
Va urez pofta buna si spor la gatit!
Pe blogul culinare.tv puteti descoperi multe alte retete gustoase
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|