Ingrediente:

 

    500 gr aluat pentru strudel (foi de placinta) 1 kg mere 1 ou 3-4 linguri de pesmet 1-2 lingurite de scortisoara 1-2 linguri de zahar 100 gr zahar pudra

 

Pentru sosul de vanilie:

 

    700 ml lapte 200 gr zahar 80 gr amidon 30 ml esenta de vanilie (sau baton de vanilie 10 gr)

Cum se face?


1. Curata merele, taie-le in cubulete, adauga zaharul, pesmetul, scortisoara si oul intreg si amesteca bine;
2. ia 2 foi de strudel, unge de-asupra cu putin ulei, pune mere peste si ruleaza pe marginea lunga; pune in tava tapetata cu hartie de copt; pune de-asupra putin ulei sau un galbenus de ou batut cu 1-2 linguri lapte si lasa in cuptorul incins dinainte pentru aprox. 30 minute; dupa ce s-a copt, pudreaza din belsug cu zahar pudra;
3. pentru crema: amesteca zaharul, amidonul, esenta de vanilie cu laptele si pune la fiert; fierbe pana obtii o crema nu foarte consistenta.

Tips: aceasta prajitura se serveste calda, dar si rece; in jurul fiecarei felii de strudel se pune sosul de vanilie, si se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara.

Pofta buna!

 

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul klausburger.blogspot.com