Un desert perfect pentru cei mici, dar si pentru pofticiosii cei mari.

Dificultate:redusa

Ingrediente:

  • 4,5 cani lapte
  • 1 cana gris
  • 5 linguri zahar
  • 2 mere
  • miez de nuca
  • 1 zahar vanilat
  • scortisoara

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert cu putina sare si zaharul. Cand clocoteste, se toarna o ceasca mica cu gris, incet, sa curga in ploaie. Grisul cu lapte se amesteca mereu, ca sa nu se faca cocoloase si se lasa sa fiarba pana devine ca o smantana groasa. Intr-un bol punem folie alimentara, sa fie suficenta cat sa imbracam bolul si deasupra. Asezam pe fundul bolului, cateva nuci, turnam strat de gris fierbinte, apoi iar nuci, iar pe margini feliute de mar. Punem folia de aluminiu peste gris si dam bolul la frigider pentru circa 20 de minute. Se presara deasupra scortisoara.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gris cu lapte, mere si nuci.