De aceasta data am ales o varianta de conopida, pastarnac si cartofi si am inlocuit deja banalele crutoane cu niste seminte de dovleac prajite cu boia.
Nu mai e nici un secret ca imi place supa-crema de conopida! Am pregatit-o in diverse variante deja: fie supa-crema de conopida simpla, fie supa-crema de conopida cu branza.
E atat de incredibil de delicioasa aceasta combinatie incat nu iti vine sa crezi ca este si plina de vitamine! ;)
Ingrediente:
aprox. 5 cartofi medii
| 1 pastarnac mare
| 500 gr conopida
| 1 ceapa mare
| 200 ml lapte
| sare
| cam doua maini de seminte de dovleac crude
| putin ulei
| sare
| boia
Mai intai puneti la fiert cartofii, pastarnacul si ceapa cu putina sare. Cand s-au fiert legumele, adaugati si conopida - folosind congelata timpul de fierbere este foarte redus.
Luati vasul de pe foc si dati legumele prin robotul de bucatarie. Adaugati in supa si laptele caldut, amestecati bine, eventual mai potriviti la gust cu sare si mai dati o data in clocot.
Mare atentie insa! Luand in vedere ca supa este foarte consistenta, amestecati in timp ce este pe foc sa nu se arda.
Intr-o mica tigaie puneti putin ulei (cat sa ungeti tigaia - semintele vor mai alsa si ele ulei) si puneti semintele de dovleac. Prajitile la foc mic pana incep sa pocneasca. Inainte sa va sara toate din tigaie :)), adaugati putina sare si boia. Mai lasati putin pe foc amestecand si apoi scurgeti uleiul in exces de pe seminte (doar daca doriti!).
Puneti semintele intr-un bol si presarati-le peste supa la servire!
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|