Dificultate:medie

Ingrediente:

    700 g carne de pui 150 g masline ­ 100 ml ulei ­ 100 g ceapa­ 75 g morcovi ­ 25 g telina radacina 25 g faina ­ 50 g pasta de tomate ­ 25 g patrunjel radacina ­ foi de dafin ­ 50 ml vin ­ sare si piper dup gust 1 cub MAGGI de gaina 1 legatura patrunjel verde ­

Mod de preparare:

Puiul se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovii, patrunjelul si telina se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se oparesc si se tin in apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Carnea se rumeneste in 50 ml ulei cu 100 ml apa. Separat se caleste ceapa in 50 ml ulei cu 100 ml apa, impreunã cu morcovii, patrunjelul si telina. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate cubul MAGGI, foi de dafin, 500 ml apa fiarta, sare, piper si se fierb 15 minute. Sosul format se toarna peste bucatile de carne, se adauga masline si se mai fierb 5 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin si jumatate din patrunjelul verde.
Se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra