Dificultate: redusa

Ingrediente:

    200 g cartofi 1 ardei 1 ceapa 3 morcovi 1 dovlecel 100 g ciuperci patrunjel, marar, tarhon uscate 150 g ulei 1 lingura de lapte 100 g cascaval 50 g unt 3 oua 50 g susan

Mod de preparare:

Curatati cartofii si puneti-i la fiert in apa cu un praf de sare. Ceapa, ardeiul, morcovii, dovlecelul si ciupercile, se spala, se curata si se dau prin razatoare, dupa care le caliti 10 minute, in ulei incins. Din cartofii fierti, lapte si unt se prepara un piure, la care se adauga legumele calite, 2 oua batute si cascavalul ras. Adaugati verdeata pisata si amestecati. Puneti compozitia la rece pentru 10 minute. Intre timp bateti un ou. Formati crochetele, le treceti prin faina, ou batut si susan. Le prajiti in ulei, dupa care le scoateti pe un servetel pentru a absori grasimea.