Urechile de lemn sunt niste ciuperci care se comercializeaza uscate, asa ca e nevoie de aproximativ o ora pentru a le hidrata. Nu au un gust puternic, dar sunt crocante si dupa ce sunt gatite, asa ca ofera mancarii in care sunt folosite o textura deosebita.
Din punga cu urechi de lemn uscate pe care o aveam, o parte le-am pus in supa acra-iute, iar restul le-am folosit la o alta mancare chinezeasca care ne place foarte mult, si anume puiul cu urechi de lemn.
Si inca ceva, isi maresc dimensiunea de cateva ori cat timp se hidrateaza, asa ca sunt suficiente foarte putine urechi de lemn uscate.
Pentru 2 portii avem nevoie de:
400 g pulpe pui dezosate si fara pielita (sau piept)
| 40 g urechi de lemn uscate
| 1 ceapa rosie
| 10 linguri sos de soia
| 1 lingura sos chilli (sau sos Hoisin, pe care nu-l mai gasim la nici un magazin)
| 1 lingurita amidon
| 3 linguri ulei
Pentru inceput hidratam urechile de lemn in apa suficienta si 2 linguri de sos de soia. Pe instructiunile de utilizare ale ciupercilor pe care le-am avut scria sa le tinem cam o ora in apa foarte rece, asa ca le-am pus la frigider. Cand au fost gata, le-am clatit si le-am taiat fasii.
Taiem puiul fasii, iar ceapa o taiem julienne. Din sosul de soia ramas, sosul chilli, amidon si 6 linguri de apa facem un sos, pe care il tinem la indemana.
Incingem uleiul si calim puiul cateva minute, amestecand des, pana cand carnea e rumenita. Adaugam ceapa si lasam pana cand devine sticloasa. Turnam sosul, amestecam si lasam sa dea cateva clocote. Si asta a fost toata reteta, rapid si bun, cu aproximativ 170 calorii la 100 de grame. Se serveste cu orez sau taietei chinezesti.
Mai multe retete deliciose puteti regasi pe blogul furnicuti.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|