100 gr nuca
| 250 gr zahar
Mod de preparare:
Pentru inceput sa pregatim aluatul de eclere. Se pun pe foc apa si uleiul, sarea sa dea in clocot. Imediat ce da in clocot se toarna faina cernuta. Se ia de pe foc si se amesteca compozitia. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se adauga cele 5 oua, unul cate unul.
Se toarna compozitia cu un pos si se coc la 160 grade.( ca dimensiune, cam cat un deget de lungi)
Se racesc apoi se taie si se umplu cu crema de ecler, care o preparam asa: se pune laptele sa fiarba, ouale se bat cu telul, se adauga sarea, vanilia ,faina, cafeaua si pune peste laptele fierbinte . Se pune crema pe foc si se amesteca usor sa nu se prinda. Dupa ce s-a ingrosat compozitia, se ia de foc si se pune la racit, sa ajunga la temperatura camerei, si se adauga untul , apoi se umplu eclerele
Separat pregatim crema de ormat: galbenusurile se freaca cu zaharul , vanilia, lichiorul, apoi se adauga mascarponele, si gelatina dizolvata.
Sa montam tortul: se pun eclerele umplute la baza, apoi se pun eclere si in picioare de jur imprejur, intr-o forma de tort detasabila.
Apoi se pune crema de mascarpone , un rand de eclere ca si capac si se mai pune un pic de crema pentru a putea sa presaram caramelul cu nuci, adica crantul. Se prepara si caramelul. Se pune zaharul pe foc se caramelizeaza apoi se pune un zahar vanilat si nuca.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|