Dar sa incepem:

Blatul de ecler:

    5 oua 300 ml apa 400 gr faina 75 ml ulei sare

Crema pentru de ecler:

    4 oua 700 ml lapte 7 lg faina z. vanilat 100 gr unt 3 lg cafea esenta de rom

Crema de ornat:

    300 gr mascarpone 4 galbenusuri 250 gr zahar pudra 2 lg de lichior 15 gr gelatina z. vanilat

Pentru caramel:

    100 gr nuca 250 gr zahar


Mod de preparare:
Pentru inceput sa pregatim aluatul de eclere. Se pun pe foc apa si uleiul, sarea sa dea in clocot. Imediat ce da in clocot se toarna faina cernuta. Se ia de pe foc si se amesteca compozitia. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se adauga cele 5 oua, unul cate unul.

Se toarna compozitia cu un pos si se coc la 160 grade.( ca dimensiune, cam cat un deget de lungi)


Se racesc apoi se taie si se umplu cu crema de ecler, care o preparam asa: se pune laptele sa fiarba, ouale se bat cu telul, se adauga sarea, vanilia ,faina, cafeaua si pune peste laptele fierbinte . Se pune crema pe foc si se amesteca usor sa nu se prinda. Dupa ce s-a ingrosat compozitia, se ia de foc si se pune la racit, sa ajunga la temperatura camerei, si se adauga untul , apoi se umplu eclerele


Separat pregatim crema de ormat: galbenusurile se freaca cu zaharul , vanilia, lichiorul, apoi se adauga mascarponele, si gelatina dizolvata.

 

Sa montam tortul: se pun eclerele umplute la baza, apoi se pun eclere si in picioare de jur imprejur, intr-o forma de tort detasabila. 


Apoi se pune crema de mascarpone , un rand de eclere ca si capac si se mai pune un pic de crema pentru a putea sa presaram caramelul cu nuci, adica crantul. Se prepara si caramelul. Se pune zaharul pe foc se caramelizeaza apoi se pune un zahar vanilat si nuca.