Dificultate: medie

Ingrediente:

    250 g fasole uscata 350 g ciolan afumat 1 ceapa 1 morcov 1 radacina patrunjel 100 g telina 1 ardei gras 5 -6 rosii (iarna suc de rosii si 1 lingura de bulion) patrunjel verde tocat sare, 3 linguri ulei


Mod de preparare:

Pentru a pregati ciorba de fasole boabe mai repede este bine sa punem la inmuiat cu o seara in urma fasolea boabe in apa rece. Fasolea boabe se pune la fiert in apa cu un varf de lingurita bicarbonat de sodiu, apa care se va varsa dupa ce fasolea a fiert 5 minute. Astfel ciorba de fasole nu va mai balona. Fasolea boabe se pune apoi din nou la fiert cu 2 litri de apa rece. Se lasa sa fiarba 15 minute apoi se adauga ceapa, morcovul, patrunjelul, telina, ciolanul si ardeiul taiate marunt. Se lasa ciorba pe foc pana cand fasolea este complet fiarta si se pun rosiile curatate de coaja si taiate, uleiul si sarea. Se lasa pe foc inca 10 minute sa fiarba rosiile, apoi se stinge focul, se presara peste ciorba de fasole o mana de patrunjel verde tocat si se acopera. Se coc cateva painici in forme cilindrice sau chfile, se taie un capacel din partea de sus, se scobeste miezul, dupa care se toarna ciorba.