Dificultate:redusa

Ingrediente:

    2 cartofi 2 morcovi 1/4 telina 1 patrunjel 1 pastirnac 1 fir de praz 2 rosii 1 ardei gras 2 l apa 0,5 l zeama de varza 50 g unt 2 oua 2 linguri faina 150 ml smantana 1 lingura bulion sare, piper

Mod de preparare:

Legumele se curata, se toaca si se pune la fiert: intai se pun ardeii si morcovii, apoi dupa 5 - 10 minute restul zarzavaturilor. Cand zarzavaturile sunt fierte se adauga rosiile curatate de coaja, taiate rondele, bulionul si zeama de varza. Se topeste untul, se adauga  faina si cateva linguri cu ciorba, apoi se adauga la mancare. Ouale se bat cu un praf de sare, se adauga smantana si cu acest amestec se drege ciorba de zarzavat. Se stinge focul si se presara verdeata tocata marunt.