Ingrediente:

 

    2 copanele de pui 2 portocale 2-3 linguri zeama de lamaie 1 lingurița cu miere 3-4 linguri ulei de masline sare, piper boia dulce boia iute rozmarin cimbru morcov


Mod de preparare:


Se amesteca zeama de la o portocala cu zeama de lamaie, mierea , uleiul de masline si 1/2 cana cu apa. Carnea de pui se spala, se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce si iute dupa gust. Se presara cu un praf de cimbru si cu putin rozmarin. Cu ajutorul unui cutit se fac mici crestaturi in carne si se pun felii de portocala. Se pun copanelele in amestecul lichid si se lasa la rece pentru 2 ore. Se adauga apoi felii de morcov si se introduce vasul la cuptor 25-30 minute acoperit si inca putin fara capac pana cand carnea se rumeneste frumos.
Se serveste alaturi de garnitura de orez si cu decor din felii de portocala.
Si nu cred ca ati refuza langa asa o mancare vesela si un pahar mare cu vin alb sec, ce “desface limbile si imbata narile.”

 

 

Alte retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com