300 ml iaurt;
| o rosie, taiata felii;
| o jumatate de vanata, taiata felii;
| trei frunze de varza, tocate foarte marunt;
| doua fire de ceapa verde, maruntite;
| busuioc uscat;
| doua oua;
| ulei de masline extravirgin;
| sare, piper;
| un foietaj
Preparare:
Am batut iaurtul separat, impreuna cu ceapa verde si cu varza maruntita. Am adaugat o lingura de ulei de masline. Intre timp, intr-o tigaie incinsa, dara fara nici o picatura de ulei, am pus un pic la perpelit feliile de vanata, ca sa nu le pun complet crude pe foietaj.
Am intins foietajul in tava de pizza (merge bine, fiindca tava are margini inaltate), apoi am pus deasupra iaurtul batut cu verdeturi. Deasupra, exact cum as fi facut o pizza, feliile de vinete trase usor la tigaie, feliile de rosii, dar si cele doua oua, batute si ele cu putina ceapa verde. In final, busuioc uscat (dar va recomand proaspat, daca aveti). Poate va mira de ce am pus ceapa verde in amestecul de iaurt, apoi ceapa verde in oul batut. Fiindca ceapa verde din iaurt a ramas moale, pana la final, insa ceapa verde din oua a capatat o alta textura de la oul incins. Imi place, de obicei, sa ma joc cu acelasi aliment in mai multe feluri :) .
Acum: in mod normal foietajul se face destul de rapid la cele 200 de grade pe care le folosesc eu, deobicei, in astfel de cazuri. De exemplu, foietajul de la tarte tatin e gata (auriu&crunchy) in 15 minute. De aceasta data insa cele 15 minute s-au tranformat in 25 spre 30. De ce? Fiindca eu am folosit o cantitate destul de ridicata de iaurt, care iaurt inseamna apa. Si atunci foietajul, in special cel aflat sub iaurt, adica 90%, a avut nevoie de extratimp de coacere.
Daca doriti sa reduceti timpul de coacere a acestei tarte, si daca nu doriti atat de mult iaurt, atunci cred ca puteti face treaba chiar si cu 100 de ml de iaurt, nu cu 300, cum am folosit eu. Dar fiindca iubesc textura iaurtului la cuptor – se branzeste marunt, eu pun mai mult, de fiecare data.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|