Este felul meu de mancare preferat cand vine vorba de peste. Ai mei prefera pestele prajit, chestie care ma lasa indiferenta, mai ales ca trebuie mancat cu mamaliguta, alt nonsens pentru papilele mele gustative :))) care in materie de mamaliga reactioneaza doar la asocierea ei cu branza de vaci si smantana de la piata, rareori cu omleta si ceapa prajita.
Deci, pentru ghiveci se pun intr-o tava de aragaz:
4-5 cartofi taiati felii marisoare
| 2 morcovi rondele
| o telina taiata in bucati de marimea feliilor de cartofi
| una-doua radacini de patrunjel
| 2 cepe taiate marunt si calite putin
Peste acest pat de legume, in cantitatile pe care le doreste fiecare - eu prefer sa domine gustul de cartof - se pune un peste, spalat si curatat, dar cu tot cu cap si coada (taica'meu a avut grija sa dea coada astuia la pisici).
Se da sare si piper, se cresteaza pestele in cateva locuri - unde se pun felii de lamaie. Se mai pune un pic de ulei, daca trebuie, se adauga un pahar de apa si se da la cuptor la foc potrivit. Ca sa fie si mai dietetic, se acopera tava cu folie, care se indeparteaza dupa 20-30 de minute.
Cand mancarea e aproape gata, se pune un sos facut din bulion amestecat cu apa, turnat peste peste. Sau daca doriti, se poate pune o rosie taiata cubulete mici. Mai lasati la cuptor inca 5-10 minute, sau pana cand scade sosul atat cat doriti de mult.
Pofta buna! :)
Alte retete delicioase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|