O reteta interesanta de ghiveci cu crap

Este felul meu de mancare preferat cand vine vorba de peste. Ai mei prefera pestele prajit, chestie care ma lasa indiferenta, mai ales ca trebuie mancat cu mamaliguta, alt nonsens pentru papilele mele gustative :))) care in materie de mamaliga reactioneaza doar la asocierea ei cu branza de vaci si smantana de la piata, rareori cu omleta si ceapa prajita.

Deci, pentru ghiveci se pun intr-o tava de aragaz:

  • 4-5 cartofi taiati felii marisoare
  • 2 morcovi rondele
  • o telina taiata in bucati de marimea feliilor de cartofi
  • una-doua radacini de patrunjel
  • 2 cepe taiate marunt si calite putin

Peste acest pat de legume, in cantitatile pe care le doreste fiecare - eu prefer sa domine gustul de cartof - se pune un peste, spalat si curatat, dar cu tot cu cap si coada (taica'meu a avut grija sa dea coada astuia la pisici).

Se da sare si piper, se cresteaza pestele in cateva locuri - unde se pun felii de lamaie. Se mai pune un pic de ulei, daca trebuie, se adauga un pahar de apa si se da la cuptor la foc potrivit. Ca sa fie si mai dietetic, se acopera tava cu folie, care se indeparteaza dupa 20-30 de minute.

Cand mancarea e aproape gata, se pune un sos facut din bulion amestecat cu apa, turnat peste peste. Sau daca doriti, se poate pune o rosie taiata cubulete mici. Mai lasati la cuptor inca 5-10 minute, sau pana cand scade sosul atat cat doriti de mult.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Pofta buna! :)

Alte retete delicioase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri