Dificultate: redusa

Ingrediente:

    700 g carne de pui ­ 50 g ceapa 50 g morcovi ­ 50 g telina 100 g faina ­ 1 lingura ulei ­ 2 oua 150 g orez 1 lamaie 1 cub MAGGI de gaina sare dupa gust usturoi

Mod de preparare:

Se curata puiul, se spala si se portioneaza. Morcovii, telina si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Orezul se alege de impuritati si se spala. Se separa albusurile de galbenusuri. Bucatile de carne se fierb in apa cu sare, se indeparteaza din cand in cand spuma, se adauga ceapa, morcovi si telina. Bucatile de carne fierte se scot separat intr­-un vas; supa rezultata se strecoara. Orezul se inabusa in putin ulei, se adauga 1.5 l apa, cubul MAGGI, sare  si se da la cuptor cu vasul acoperit.

Se prepara sosul din 50 g ulei, faina dizolvata in supa rece si 500 ml supa, la care se adauga galbenusurile de ou, suc de lamâie, usturoiul pisat si sare.
Se serveste calda, cu sos deasupra si garnitura de orez.