Dificultate: medie

Ingrediente:

    300 g piept de rata 1 pachet zarzavat pentru supa 1 ceapa 500 g maruntaie de pasare 1/2 l de vin rosu sec 1 lingura piper alb 50 g masline negre 1 dovlecel mic 1 morcov 1 lingura ulei 50 g ficat de rata paste sare piper negru

Mod de preparare:

1.Carnea de rata se condimenteaza cu sare si piper. Zarzavatul pentru supa, se curata, se spala si se taie feliute. Maruntaiele de pasare se pun la fiert cu vinul, 1/4 l apa si piper, dupa care se coc timp de o ora.

2. Maslinele se scobesc de samburi si se taie in feliute subtiri. Dovlecelul si morcovul se curata si se spala. Zarzavatul se opareste in apa fierbinte si sarata, dupa care se scurge de apa.

3. Rata se rumeneste 3 minute in uleiul incins, apoi se pune intr-o tava si se da la copt cam 20 minute. Dupa ce se raceste, carnea se taie felii.

4. Supa se strecoara, dupa care se adauga ficatul curatat si tocat si se da in clocot. Se amesteca cu untul, apoi se adauga carnea, zarzavaturile si bucatelele de masline. Pastele se fierb in apa cu sare, se strecoara si se amesteca cu sosul.