Timp de preparare: 1 ora si 10 minute (complexitate redusa).


Ingrediente:

Aluat:

    400 g faina alba 1 zahar vanilat 3 oua, 800 ml apa minerala un praf de sare 1 lingura de ulei cateva picaturi colorant alimentar(am folosit rosu la o parte din aluat si galben la cealalta parte)

 

Umplutura:

    350 g urda 2 galbenusuri  3-4 linguri de zahar 2 vanilii 1 linguri de smantana 1 legatura marar verde tocat marunt.

 

Prajit: ulei


Mod de preparare:

Intr-un vas, amestecam apa, ouale batute, faina, 1 plic vanile, 1 praf sare, 1 lingura ulei. Impartim aluatul in 2 parti, in 2 vase diferite, intro parte adaugam cateva picaturi colorant rosu alimentar, amestecam bine, dam la rece 1/2 de ora. La fel procedam si cu cealalta parte de aluat in care am adaugat cateva picaturi de colorant alimentar galben. Pana aluatul sta le rece, pregatim umplutura de urda. Intrun castron, razuim urda, adaugam galbenusurile, zaharul, vanilia, smantana, mararul tocat marunt, amestecam totul bine, dam la rece. Acum e timpul sa coacem clatitele. Intro tigaie adaugam 2 lingurite de ulei, incingem uleiul si punem un polonic de aluat, il coacem pe ambele parti. Asa procedam pana coacem tot aluatul, dar, atentie sa ungem tava cu ulei, inainte de fiecare clatita. Scoatem clatitele pe un platou si cand sunt gata toate, umplem fiecare clatita cu urda, o rulam si o asezam pe farfurie. La fel procedam si cu cealalta jumatate de aluat in care am adaugat cateva picaturi de colorant alimentar galben. Pt cine este interesat, asa arata clatitele mele colorate.

 

 

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe dulcesarat.blogspot.com