Intotdeauna, am considerat fasolea boabe, gatita in orice mod, mai mult sau mai putin rustic, mai sofisticat sau mai la indemana tuturor, ca pe o delicatesa

Ce am uitat ? O ceasca de tuica fiarta, pe gerul acesta, de afara, este de neinlocuit.

In loc de salata de varza murata se pot servi muraturi taranesti sau muraturi la otet.

Mici secrete ! Nu aruncati apa in care a fiert fasolea. Pastrati cateva boabe si obtineti tocand si legumele, marunt, o ciorba de fasole nemaipomenita, care servita calduta, cu mamaliga calda sau mamaliga rece, cu ardei iute si o ceasca de tuica fiarta, va va aminti mereu de aceasta reteta.

Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Se zice, ca noi romanii suntem cam pofticiosi si majoritatea cam gurmanzi. Poate, asa o fi. Daca ne uitam la dimensiunile noastre si ne comparam cu americanii (iata cum gasim, sa ne comparam cu ei), americanii sigur sunt deosebit de gurmanzi. Spre deosebire de noi, americanii se indeasa cu fasole de la cutie, dar si cu bucatoaiele alea mari de paine cu carnat. De unde stiu ? Am vazut la tv, o tanara americanca, care se dadea mare inventatoare in ale bucatarelilor rapide, laudandu-se cum gateste ea, fasolea boabe. Amesteca 2 cutii de fasole boabe, una cu fasole alba si una cu fasole rosie, mai punea din alta cutie, niste rosii decojite, prajea ceapa si o amesteca cu fasolea. Lasa putin, tot amestecul, pe foc. Reusea sa obtina o mancare de fasole delicioasa, se lauda, ea. Nu am cum sa o contrazic, nu am gustat din fasolea aceea, dar cum nu am poftit, la asa ceva, am tras concluzia ca nu ma intereseaza ce a preparat. Nici macar nu cautase in camara ei, plina de cutii cu conserve (de care era tare mandra), o cutie cu varza murata.

Alte retete delicioase puteti descoperi pe blogul muncaprotejata.wordpress.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri