o pasta de ardei iute- 2 lingurite
| o vin alb sec – 200 gr
| o rozmarin – o lingurita
| o salvie – o lingurita
| o bazilic – 1/2 lingurita
| o piper boabe – 8 buc
| o sare, piper si suflet
Necesare: folie aluminiu, folie plastic / o punga, ata cu ac.
Portii: 5
Timp de pregatire:
marinata: peste 5 ore,
timp pentru coacere: 1,5 ore.
Chiar daca are nevoie de mai mult timp, o puteti pune de cu seara la marinat , iar a doua zi la cina se poate pune la cuptor.
1. Pentru inceput, luam carnea si o transam la jumatatea ei cu 2 cm grosimea. Dupa ce am taiat in doua, introducem cutitul din ambele parti si facem cate un buzunaras. Carnea o saram si piperam si ne pregatim de compozitie.
2. Intr-o tigaie punem o lingura de ulei, curatam ceapa si o tocam marunt. Punem ceapa la calit, iar in acest timp taiem repede ciupercile. In caz ca le avezi proaspete vor avea nevoie de mai mult timp pentru a fi pregatite. Puse deasupra cepei le acoperim cu un capac, si lasam sa se faca pentru 10 -15 min.Intre timp punem si mirodeniile necesare.La final, adaugam pesmetul pentru a absoarbe uleiul.
3. Din ingredientele marinate, pregatim marinata.
4. Carnea se ia si in buzunarelul format punem cu grija compozitia in ambele parti ale acestuia. Coasem bine totul, pentru a coace bine si intr-o folie asezam carnea impreuna cu marinata, dupa care o legam. Daca nu aveti prin casa folie de plastic , puteti lua simplu o punga si o legati bine sus. Astfel, terminata operatiunea asamblarii, punem la rece folia pentru mai multe ore. Dupa cum spuneam la inceputul articolului, se poate lasa si peste noapte, astfel va fi mai aromata.
cotlet de porc aromat in marinata
5. Carnea va avea nevoie de 1,5 ore pentru pregatire. Asa ca estimati ora cand o vreti gata, si incingeti cuptorul la 200 de grade. Scoatem marinata de la frigider, punem folia de aluminiu intr-o tigaie, iar deasupra asezam doar carnea, si doar 3 linguri de marinata. Acoperim totul bine cu folia, pentru a crea mediu cald necesar carnii. Cu o scobitoare intepam foilia in cateva locuri, pentru a se evapora lichidul din marinata. Cu 15 inainte de expirarea timpului, scoatem folia de aluminiu, pentru a se rumeni bine carnea.
6. Este recomandat a se manca atunci cand e calda, deoarece carnea va fi moale si aromata. Se taie in felii de 2 cm.
Va urez pofta buna!
Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul culinare.tv
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|