O reteta cu multe legume

Ingrediente:

  • 250 g supa
  • 225 g/150 g fasole verde proaspata/conserva ­
  • 120 ml ulei ­
  • 100 g ceapa
  • 75 g orez
  • 100 g morcovi
  • 150 g telina radacina ­
  • 150 g varza dulce ­
  • 150 g dovlecei
  • 250 g cartofi
  • 400 g rosii ­
  • 200 ml lapte ­
  • 50 g faina
  • 1 legatura patrunjel verde ­
  • 100 g smantana ­
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Orezul se alege de impuritatii si se spala in mai multe ape. Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Telina se curata de coaja, se spala si se taie felii subtiri. Dovleceii se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie felii. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc, se scot semintele si se taie felii. Fasolea proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare, se raceste si se taie bucati. (Fasolea conservata se spala sub jet de apa rece, se scurge si se taie bucati.) Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie mãrunt. Ceapa, morcovii, telina, varza, dovleceii si cartofii se inabusa in ulei cu 50 ml supa. Se adauga sare si piper. Orezul se inabusa in ulei, se adauga restul de supa si se introduce la cuptor. Legumele inabusite, orezul, fasolea verde, rosiile si restul de legume se aseazã pe straturi intr­-o tava unsa cu ulei. Din faina dizolvata in lapte, oua si smantana se prepara o compozitie care se toarna deasupra legumelor din tava. Se presara patrunjel verde si se introduce la cuptor pentru gratinare.
Se serveste cald.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Musaca din legume.