Timp de preparare: 30+60 asteptare - min
Dificultate: medie
Blat alb:
5 oua
| un praf de sare
| 5 linguri de zahar
| 5 linguri de faina
| 2 linguri de ulei
| esenta vanilie
Blat cacao:
5 oua
| 5 linguri zahar
| 4 linguri de faina
| o lingura de cacao
| un praf de sare
| esenta de vanilie
400 ml frisca lichida(sau frisca naturala)
| 250 g crema de branza de vaci
| doua iaurtele mici grase
| 10 linguri de zahar pudra
| esenta de vanilie
| 2 pliculete de gelatina
| 6-7 bucati kiwi coapte
| doua portocale
| 7-8 capsuni mari si coapte
Decor;
2 banane
| 100 g ciocolata lapte de menaj
| 50 g margarina Unirea
1.Se bat bine albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul turnat in ploaie si se bat pana se obtine o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul, esenta si faina turnata deasemenea in ploaie. Se amesteca usor pana la incorporarea tuturor ingredientelor.
Se unge o tava cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt in cuptorul preincalzit, cca 20 de minute, la foc potrivit.
La fel se procedeaza si cu blatul de cacao la care faina se amesteca cu cacao.
Blaturile coapte se desfac de pe hartie si se taie, pe lung, in cate doua jumatati.
2.Se mixeaza frisca pana se intareste, apoi se adauga crema de branza, iaurtul, zaharul pudra si esenta. Gelatina se topeste in 250 ml apa rece apoi se dizolva la bain-marie, fara sa fiarba, pana se spumeaza bine si apoi se toarna in fir subtire peste frisca amestecata cu celelelte ingrediente. Crema obtinuta se imparte in trei parti aproximativ egale.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| | | |