Timp de preparare: 30+60 asteptare - min Blat alb: Blat cacao: Decor;
Dificultate: medie
5 oua
un praf de sare
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
2 linguri de ulei
esenta vanilie
5 oua
5 linguri zahar
4 linguri de faina
o lingura de cacao
un praf de sare
esenta de vanilie
400 ml frisca lichida(sau frisca naturala)
250 g crema de branza de vaci
doua iaurtele mici grase
10 linguri de zahar pudra
esenta de vanilie
2 pliculete de gelatina
6-7 bucati kiwi coapte
doua portocale
7-8 capsuni mari si coapte
2 banane
100 g ciocolata lapte de menaj
50 g margarina Unirea
Se unge o tava cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt in cuptorul preincalzit, cca 20 de minute, la foc potrivit.
La fel se procedeaza si cu blatul de cacao la care faina se amesteca cu cacao.
Blaturile coapte se desfac de pe hartie si se taie, pe lung, in cate doua jumatati.
2.Se mixeaza frisca pana se intareste, apoi se adauga crema de branza, iaurtul, zaharul pudra si esenta. Gelatina se topeste in 250 ml apa rece apoi se dizolva la bain-marie, fara sa fiarba, pana se spumeaza bine si apoi se toarna in fir subtire peste frisca amestecata cu celelelte ingrediente. Crema obtinuta se imparte in trei parti aproximativ egale.