Numele ei provine de la cuvantul provensal pentru ”capere” (tapenas), unul din ingredientele acestei creme. Reteta am descoperit-o insa pe un site din SUA.

Ingrediente:

    o jumatate de cana de masline Kalamata taiate o jumatate de cana de masline verzi taiate o jumatate de cana de ardei iute taiat felii doua fileuri de ansoa doua linguri de patrunjel tocat doua linguri de capere bine scurse o lingurita de coaja de lamaie rasa o lingurita de cimbru tocat o jumatate de lingurita de piper negru un catel de usturoi bine pisat un sfert de cana de ulei de masline

 

Mod de preparare:

 

Ingredientele se taie marunt si se amesteca (pot fi zdrobite chiar si amestecate pana la omogenizare), se adauga condimentele si apoi uleiul de masline. Se consuma la temperatura camerei, cu paine, branza ori fileuri de peste. Poate fi utilizata si drept condiment.
Bon apetit!

 

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul bucatareli.blogspot.com