Reteta este una super simpla si care se face imediat, trebuie doar sa aveti mare grija la indicatii si cantitati.

Ingrediente:

 

    175g miere(de preferat de salcam si nu poliflora ca e mai putin aromata)-cam jumatate de cana 300g zahar-o cana cu varf 2 linguri de apa 1 albus cam o mana de nuci/alune/fistic/cereale etc

 

Mod de preparare:

Punem la foc intr-o oala zaharul, mierea si cele 2 linguri de apa, si le lasam aproximativ 10 minute pana se topesc si formeaza un sirop, iar cristalele de zahar nu se mai simt.
In acest timp batem albusul de ou cu un varf de sare sa se lege bine si il turnam peste siropul fierbinte si amestecam de jos in sus cu miscari circulare apoi mai energic pana se formeaza o crema albicioasa.
Presaram nucile si amestecam, dupa care le turnam intr-o tava, eventual pe niste foi de napolitana (eu nu am avut).
Si dam la frigider cateva ore bune sa se intareasca.
Atentie! Sa nu exagerati cu mierea, eu am pus prea multa miere si a ramas cam moale, mai bine puneti mai putina.
O seara faina!

 

Multe alte retete delicioase puteti gasi pe blogul foodquicklygood.blogspot.com