Am primit o varianta de tort de mere interesanta si usor de realizat ca raspuns la reteta Tort de mere dezbracat
Cantitatile sunt in functie de numarul "mesenilor " si de vasul in care se prepara. Eu am folosit:
Mod de preparare:
In vasul( rotund) uns cu putin unt si presarat cu 1 lingura de zahar am asezat circular feliile de mar si l-am dat la cuptor. Puteti pune merele si pe un strat de zahar caramelizat. Pana s-au inmuiat merele am batut bine ouale adaugand laptele caldut in care am topit 3 linguri de zahar+ vanilie, esenta de rom si nuca macinata. Am turnat amestecul peste mere. A stat la cuptor cam 40 de minute, dar fiecare gospodina isi cunoaste cuptorul asa ca vedeti si voi cand e coapta. Am lasat-o putin sa se raceasca, am rasturnat-o pe farfurie si gata! Nu am mai decorat-o cu nimic, dar in mod sigur mergea foarte bine cu frisca. Cred ca acest tip de tort de mere ar merge si fara nuca. Pofta buna.
O reteta delicioasa recomandata de Akrep