Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

    6 ardei grasi 3 dovlecei mai grasi 2 cepe 2 morcovi 4 rosii o cana de orez 400 g rosii in sos tomat o legatura patrunjel verde sare dupa gust 50ml ulei



Mod de preparare:
Spalam si curatam ardeii de cotoare, dovleceilor  spalati si taiati in jumatate le scoatem miezul cu o lingurita, lasand la celalalt capat fund. Morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, tocam ceapa si rosiile decojite, apoi toate acestea se pun intr-o craticioara cu uleiul, unde adaugam si miezul scos din dovlecei. Le calim 15 minute amestecand din cand in cand, dupa care adaugam orezul spalat, apoi lasam pe foc si amestecam pana compozitia numai are zeama. Oprim focul si punem patrunjelul tocat. Amestecam si umplem ardeii si dovlecei cu o lingurita, pe care ii asezam intr-o cratita mai mare, punem doua cani de apa si rosiile in sos tomat, acoperim cratita si o punem pe foc potrivit cca.30 minute, pana fierbe orezul. Se serveste cu patrunjel verde deasupra. Pofta buna.


O reteta propusa de: Lucian Ioan Busoi (busoilucian)